NILGIRI SOUTH FACE

alt

NILGIRI GÜNEY YAMACI

HANSJOERG AUER GÜNEY NILGIRI'DE MUTLULUKLA BİRLİKTE TRAJEDİYİ YAŞADI

Soldan sağa: Gerry, Alex, Hansjörg

Kasım 2015

Fotoğraflar: Elias Holzknecht

2015’in Ekim ayının sonlarında Hansjörg Auer, Alex Blümel ve Gerry Fiegl Nilgiri South’un Güney Yamacına (6839m) ilk başarılı tırmanışı gerçekleştirdiler. Himalaya’daki sezonun en güzel tırmanışlarından biriydi ve uzun süredir beklenen bir projenin tamamlanması anlamına geliyordu.

Nilgiri, Nepal’deki Annapurna dağ kitlesi içerisinde yer alır. Kuzey, Merkez ve Güney Zirvelerinden oluşan Güney Yamacı 5.400 metrede doğrudan buzuldan yükselir ve 6.839 metrede zirvesi yer alır. Ekspedisyon için ana kampa yapılan teknik ve dik bir tırmanışın ardından ekip hemen iklime alışma sürecine geçti. 5.300 metredeki ileri ana kampta iki gece geçirdikten sonra, şartlar zirveye hemen bir ilk deneme gerçekleştirmelerine izin verdi.

alt

“Birlikte zirveye vardığımızda gözleri parlıyordu. Sonrasında olanlarda hayatımın en karanlık anlarıydı.”

– Hansjörg Auer

 

Hansjörg, Alex ve Gerry yamacın sağ tarafındaki, daha önceden tırmanılmamış Nilgiri Tepesine (6.780m) sıra halinde tırmandıktan sonra korunmasız bir sırtı enlemesine geçerek 25 Ekim sabah 11:00’de Nilgiri South’un zirvesine vardılar. Bu yamaca yapılan ilk ve 1978’deki Japon ekibinden veri Güney Zirvesine yapılan ikinci tırmanıştı.

Ekibin daha önceden tırmanılmamış Güneybatı Sırtını kullanarak yaptığı iniş beklediklerinden daha teknik ve zordu ve zirvenin birkaç yüz metre aşağısında açıkta gecelemek zorunda kaldılar. Kurtarılma şansı olmadan, sonraki gün inişe devam ettiler. Zorlu şartlar altında, 26 Ekim saat 14:00 civarı bir trajedi meydana geldi: Gerry Fiegl düşerek hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmalarına rağmen bedeni bulunamadı. Ekibin kalan üyeleri bu kayıp karşısında yıkılmış durumdaydı ama genç arkadaşlarının ve sevilen bir dağcının başarısını onurlandırdılar.

alt

HANSJOERG AUER HAKKINDA

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.