Ready to Roam Austria

alt

ALMANYA, AVUSTURYA VE İSVİÇRE'NİN EN EPİK MACERA NOKTALARINDAN ALTISI

OUTDOOR FOTOĞRAFÇILARI TARAFINDAN SEÇİLDİ

Keşif yapmanın tekrar mümkün olabileceği bir zaman gelecek. İşte o an geldiğinde, hazır olmak isteyeceksiniz. Outdoor’a dönüş için en destansı yerleri planlamanıza yardımcı olacak bir keşif listesi oluşturmak için en sevdiğimiz Avrupalı macera fotoğrafçısı arkadaşlarımıza ulaştık.

 

MAINZER HÖHENWEG SIRT TIRMANIŞI, ÖTZTAL ALPLERİ, AVUSTURYA

David Herzig tarafından seçildi

Burayı neden seviyorsun?

“Mainzer Höhenweg 3000 metre üzerinde beş zirveyi birleştiren 7 km uzunluğunda bir sırt tırmanışı içerir ve Ötztal Alpleri üzerinden muhteşem bir manzarası vardır. Ancak,risklerini de gözardı etmemek gerek: Toplam 18 km uzunluk ve yaklaşık 2200 metre dikey tırmanışla tamamlanması 12 saatten uzun sürüyor. Ancak, fiziksel kondisyonu yerinde olan ve doğru becerilere sahip bir kişi bu yürüyüşten oldukça keyif alacaktır.”

Ne kadar sürüyor?

“On saatten fazla.”

İlk defa gidecekler hangi yolu tercih etmeli?

“İlk defa patika yürüyüşü yapacaklara göre bir yer değil! Ama Ötztal ve Pitztal Vadisinin etrafında yeni başlayanlara uygun bolca güzel alternatif var. İlk defa gelenlerin doğa yürüyüşünde teleferik kullanmalarını mutlaka öneririm. Böylece, sınırlarını çok zorlamadan çevre manzarasının keyfini sürebilirler. Doğa yürüyüşünden zevk almak istiyorsanız ilk seferinde kendinize çok yüklenmeyin.”

Yanımıza neler almamız gerekir?

“Hava nasıl olursa olsun yanıma öncelikle L5 Summit Montu alırım. Dağların yüksek bölümlerinde hava hemen değişiklik gösterebileceği için hazırlıklı olmak gerek. Böyle bir yürüyüşte güvenilir ve sağlam bir dağ botuna ihtiyaç duyacaksınız. Başına gelmesini isteyeceğin son şey ayaklarının artık seni taşıyamaz hale gelmesidir. Son olarak da manzaraları kaçırmamak ve yoldaki unutulmaz anları kayda almak için yanıma fotoğraf makinemi alırım. Orada insanın bir ömür unutamayacağı hatıraları oluyor.”

En iyi fotoğraf noktalarından bahsedebilir misin?

“Zor soru ama vadinin etrafındaki devasa buzullara ve böylesine uzun bir yürüyüşteki duygusal anlara odaklanırdım. Yolun yarı noktasında sanki uzaydan gelmiş gibi görünen son derece güzel bir kamp alanı da var.”

Sonrasında bir şeyler yemek için favori mekanın neresi?

“Geleneksel Tirol mutfağını denemeniz gerek. Favorilerimden biri ‘Kaspressknödel mit Salat’ dedikleri salatayla servis edilen peynirli Tirol mantıları.” Bayılacağınızdan eminim.”

 

HUNDSKOPF, TİROL, AVUSTURYA

Tarah Voss tarafından seçildi

Burayı neden seviyorsun?

“Güneşin doğuşu bu dağdan mükemmel bir şekilde izlenir ve Inntal Vadisiyle Alpenhauptkamm’ın göz alıcı manzaraları vardır.”

Ne kadar sürüyor ve rota ne kadar zor?

“Zirveye ulaşmak yaklaşık iki saat sürüyor. Zaten oldukça yüksek bir noktadan başlandığı için çok fazla dikey tırmanış yok ama yürüyüşün geneli biraz dik.Çelik halata tutunmanız gereken zorlu bir bölümü var ama onun dışında oldukça kolay.”

İlk defa gidecekler hangi yolu tercih etmeli?

“Tırmanılması gereken zorlu bir bölümü olduğu için burayı yeni başlayanlara önermem. Yükseğe alışkın olmanız ve ayağınızı nereye basacağınızı bilmeniz gerekir.”

Yanımıza neler almamız gerekir?

“Güneşli bir pazar gününde bile yanımda koruyucu bir katman getiririm. Zirve oldukça rüzgarlı olabiliyor ve terleyerek yapılan bir yürüyüşten sonra zirvenin tadını çıkarmak istiyorsunuz. Ben L5 FUTURELIGHT Montu tercih ediyorum. Hava nasıl olursa olsun yanımda her zaman sıcak tutan ThermoBall Mont da olur. Hava dakikalar içinde değişiklik gösterebilir. Güneşin doğuşunu izlemeye gidecekseniz, dağın tepesinde taze bir kahve içebilmek için yanınıza küçük bir kamp ocağı da alın.”

En iyi fotoğraf noktalarından bahsedebilir misin?

“Zirveye doğru sırttan yapılan tırmanış oldukça etkileyici.”

Sonrasında bir şeyler yemek için favori mekanın neresi?

“Yürüyüş rotasının başlangıcında bulunan Hinterhornalm. Geleneksel Avusturya yemekleri mükemmel!”

 

 

RASTKOGEL, TİROL, AVUSTURYA

Tom Klocker tarafından seçildi

Burayı neden seviyorsun?

“En tepede 360 derece manzarayı seyredebilirsiniz ve oldukça güzeldir. Özellikle ayaklarınızın altında bulutlardan oluşan bir deniz varken gün doğumu ve batımı çok hoştur. Üstelik, bir dağ bisikletiniz varsa oraya çıkmak da son derece kolaydır. Bisikletle ve yürüyerek yapılan inanılmaz bir macera.”

Burayı keşfetmek için senin favori yöntemin ne?

Tux’tan bisikletimi alıp Rastkogel kayak otelinin bitişine kadar ormanda turlamayı seviyorum. Bisikletle yaklaşık bir saat yol gittikten sonra yürüyüş rotası başlıyor. Yürürken acele etmeyin, yalnızca 400 metrelik dikey bir tırmanış var ve yaklaşık 45 dakika sürüyor. Rota son derece kolay ama tepeye vardığınızda kısa bir süre ellerinizi kullanmanız gerekiyor.”

İlk defa gidecekler hangi yolu tercih etmeli?

“Bu dağ yeni başlayanlar için de uygundur.”

Yanımıza neler almamız gerekir?

“En önemlisi vücudunuzu koruyacak bir ekipman, kafa lambası, yeterince içecek ve macerayı kaydetmek için bir kamera.”

En iyi fotoğraf noktalarından bahsedebilir misin?

“Hintertuxer buzulunun manzarası her zaman büyüleyici ama bizim yaptığımız gibi bulutların üzerine çıkarsanız inanılmaz bir manzarayla karşılaşıyorsunuz.”

Sonrasında bir şeyler yemek için favori mekanın neresi?

“Diğer taraftaki Zillertaler Höhenstrasse’de doğa yürüyüşü yapıyorum ve Rastkogel dağ kulübesinin bulunduğu yerden geçiyorum. Orada bir kahve içiyorum.”

 

MATTERHORN, ALPLER, İSVİÇRE

Fabio Zingg tarafından seçildi

Burayı neden seviyorsun?

“İsviçre’nin en dikkate değer dağı ve Alplerdeki en ünlü dağ.”

Burayı keşfetmek için senin favori yöntemin ne?

Zermatt’a ne zaman gelsem ve bu dağı görsem etrafındaki yüksek dağlara rağmen bu kadar yüksek görünmesi karşısında şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Çok sayıda inanılmaz doğa yürüyüşü ve kayak yaptım ve macera için mükemmel bir yer olduğunu düşünüyorum. Burada neredeyse her dağ sporu yapılabilir ve manzarası da tecrübe ettiklerim arasında en büyüleyici olanlardan biri.''“Ne yazık ki yüksekten biraz korkuyorum. Tepeye olan tırmanış biraz tehlikeli ve yaz zamanı türlü maceralarla dolu. Görülecek çok fazla yeri olduğu için Matterhorn çevresinde kalmayı tercih ediyorum. Favori yerlerim Gornergrat, Monte Rosa Dağ Kulübesi ve Five Lakes doğa yürüyüşü rotası. Favori rotam şüphesiz Alplerin en büyük üçüncü buzuluna (Morteratsch Gletscher) tırmandığınız ve İsviçre’nin en ünlü dağ kulübelerinden biri olan Monte Rosa’ya vardığınız rotadır. Morteratsch Glacier buzulundan önünde yükselen Matterhorn’u izlemek bana göre benzersiz bir şey ve mutlaka yapılması gerekiyor. Rotenboden tren istasyonundan sizi yaklaşık dört saatte götüren bir yol var ama bu yürüyüşü tamamlamak için deneyimli olmanız gerekiyor.”

“İlk defa gidecekler hangi yolu tercih etmeli?”

“Matterhorn’a giden patika yalnızca deneyimli tırmanışçılara göre ama onların bile yanlarına yerel bir dağ rehberi almalarını öneriyoruz. Yeni başlayanlar için en uygun doğa yürüyüşü rotası Five Lake Way. Burada görebilecekleri üç tane güzel göl var ve ikisine girmeleri bile mümkün. Yürüyüş yaklaşık 2,5 saat sürüyor ve bu sırada karşınıza çok güzel ormanlar ve dağ restoranları çıkıyor.”

Yanımıza neler almamız gerekir?

“Hava oldukça serinleyebildiği için sıcak tutan kıyafetler almak önemli. Gorner Buzulu gibi daha maceralı rotaları tercih edecekseniz iyi bir çift doğa yürüyüşü ayakkabısına ve kramponlara ihtiyaç duyacaksınız. Onun dışında yanınıza Toblerone almanızı öneririm. Eminim İsviçre çikolatasının tadı dağlarda daha bile güzel oluyordur.”

En iyi fotoğraf noktaları?

“Muhtemelen Riffelsee Gölüne yansıyan Matterhorn’un klasik görüntüsü. Orada durup izlerken gerçek olmadığı duygusuna kapılıyorsunuz. Yaz zamanı ışık daha sıcak olacağı için en uygun zaman olacaktır. “Görüntüyü yakalamak için bir gecenizi dağ otellerinde kalmanız yeterli olacaktır.”

Sonrasında bir şeyler yemek için favori mekanın neresi?

“Riffelhaus ve Gornergrat otellerinin her ikisinin de yemekleri harika. Sağlıklı seçeneklerin yanında yerel lezzetler de bulunuyor. Yıl boyu çok sayıda ziyaretçileri olduğu için her gün muhteşem kahvaltılar, öğle ve akşam yemekleri yiyebilirsiniz."

 

 

NEBELHORN, ALLGÄU ALPLERİ, ALMANYA

Lars Schmucker tarafından seçildi

Burayı neden seviyorsun?

“Bana göre, Nebelhorn iAllgäu’daki en güzel dağlardan biri ve çok sayıda doğa yürüyüşü fırsatı ve korumalı rotalar sunuyor. Ayrıca, 1.622 metrede mükemmel bir dağ gölü olan Seealpsee bulunuyor. Fotoğraf için mükemmel bir yer olmasının yanı sıra durup Allgäu Alplerinin tadını çıkarmak için de harika bir yer.”

Burayı keşfetmek için senin favori yöntemin ne?

Zirveye gün doğumunda varmak istiyorsam en kısa ve en hızlı yol bana her zaman uyar. Vadideki tren istasyonundan Nebelhorn’a giden, yönlendirme levhaları bulunan tren yolunu izliyorum. Vadiye geri dönerken yolu biraz uzatıp Seealpsee’de durmak mümkün. Buradaki patikalarda hep yön tabelaları bulunuyor. Tırmanış ve iniş toplamda yaklaşık yedi saat sürüyor. Çok zor değil ama kondisyonunuzun iyi olması gerek.”

İlk defa gidecekler hangi yolu tercih etmeli?

“Yeni başlayanlar yolun neredeyse tamamında veya yalnızca bir bölümünde teleferik kullanabilir. Gün doğumunu ve batımını görmek istiyorsanız, yürüyüş yapmanız veya geceyi 1.927 metredeki Edmund-Probst-Hauz dağ kulübesinde geçirmeniz gerekiyor.”

Yanımıza neler almamız gerekir?

“Tırmanıştan sonra yanınızda mutlaka kuru bir içlik olması gerekiyor. Zirvede donmaktan daha beter bir şey yok. Vadideki hava nasıl olursa olsun, yanımda her zaman fazla yer kaplamayan ince bir rüzgar geçirmez mont olur. Son olarak da evde yapılmış müsli barların tadı tırmanıştan sonra daha br lezzetli geliyor.”

En iyi fotoğraf noktalarından bahsedebilir misin?

“Bana göre en güzel fotoğraf dağlarda doğan güneşin görüntüsüdür. İnsan kendini çok enerjik ve güçlü hissediyor ve pillerim şarj oluyor adeta.”

Sonrasında bir şeyler yemek için favori mekanın neresi?

“Tırmanıştan sonra zirveye yakın noktadaki Edmund-Probst-Haus’ta geleneksel Allgäu yemeklerini deneyin ve vadinin manzarasının keyfini çıkarın.”

 

 

KRÄHE, AMMERGAU ALPLERİ, ALMANYA

Dominik Wierl tarafından seçildi

Burayı neden seviyorsun?

“Kapımın önünde yeni yerler bulmayı her zaman sevmişimdir. Evinizin çevresindeki güzel yerleri bilmek önemli. Macera için her zaman uzaklara gitmeye gerek yok. Buraya gitmek uzun zamandır aklımdaydı ve en sonunda çekim için harika bir günde gitmeyi başardım.”

Burayı keşfetmek için senin favori yöntemin ne?

Ammerwald Alm yakınındaki Avusturya sınırında, park edilebilecek yakın bir yer var. Patika buranın hemen arkasından başlıyor ve genelde düz bir yürüyüşten oluşuyor. Karla kaplı yerlerden geçmek gerektiği için gideceğimiz yere varmak üç veya dört saat sürüyor. Genel olarak biraz zorlu bir yürüyüş.”

İlk defa gidecekler hangi yolu tercih etmeli?

“Ammergau Alpleri inanılmaz manzaraları olan çok sayıda küçük ve kolay yürüyüş rotası sunuyor. Yeni başlayanlara, Teufelstättkopf ve yerel yiyecekler ve içecekler servis eden bir kulübesi de olan Pürschling’i mutlaka tavsiye ederim. Unterammergau’nun ötesinde küçük ve güzel bir vadide başlayan güzel bir rota da var.”

Yanımıza neler almamız gerekir?

“Yürüyüş batonlarınızı getirin. Onlarla yürürken ihtiyar gibi gözüktüğünüzü biliyorum ama bu kadar dik bir patikada size çok yardımları dokunacak ve dizleriniz size teşekkür edecek. Atıştırmalıkları da unutmayın. Herkes bir atıştırmalıkla mola vermeyi sever. Dağlarda geçen akşamlarda mutlaka yanımda olmasını istediğim şey ise çok sevdiğim Bialetti kahve potumdur. Sırt çantamda yer kalmışsa zirvede güzel bir kahve keyfi yapmak için her zaman yanıma alırım."

En iyi fotoğraf noktalarından bahsedebilir misin?

“Görüş açıksa Zugspitze’yi görebilirsiniz. Biraz daha macera istiyorsanız, daha geç saatlere kadar kalıp güneşin batışını çekin ve Alplerin parladığına şahit olun. Aşağı iniş kolay bir orman yolu üzerinden gerçekleştiriliyor.”

Sonrasında bir şeyler yemek için favori mekanın neresi?

“Bu doğa yürüyüşünün tek kötü yanı da bu. Yakınlarda iyi bir restoran bulamadım. Ama size küçük bir ipucu: Biraz ekstra zamanınız varsa Garmisch’teki Hobis fırınını ziyaret edin. Orada bir ‘Mars–Semmel’ ile kendinizi ödüllendirin.”

Başka keşif noktaları arıyorsanız Fransa , Birleşik Krallık  İtalya.

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.