ALPINE STYLE WINTER EXPEDITION

alt

GERÇEK DAĞCILIK STİLİNDE KIŞ KEŞFİ

HİMALAYALAR’DA TARİH YAZMAK

Dağcılık, cesareti olmayanlara göre bir iş değildir. Yüksek rakım, uçlarda gezinen hava sıcaklıkları ve düşmanca bir ortam en iyi gününde bile bu aktiviteyi zorlu hale getirir. David Göttler ve Hervé Barmasse bu kış 8000 metrelik üç Himalaya zirvesinden birine tırmanma planlarını açıkladıklarında, hiç kimse akıllarından ne geçtiğini tahmin edemiyordu.

alt

Dağcılık stili nedir?

Dağcılık stili, kendi kendine yetebilmekle ilgilidir. Rota boyunca erzakla dolu kampları unutun. Halatları, sabitlenmiş hatları ve oksijen desteğini de unutabilirsiniz. Dağcılık stili tüm yiyeceklerinizi, korunağınızı ve ekipmanınızı tırmanış sırasında yanınızda taşımanız demektir.

 

 

Bu rakımda kış dönemi, daha önce hiç kimsenin kalkışmadığı bir işti. Başarılı olmaları durumunda ise David ve Hervé tarih yazacaktı. 

 

ATLETLER 

alt

 

David Göttler

Dünya üzerindeki 14 adet 8000 metrelik zirvenin beşine tırmanmayı başarmış olan David, global tırmanış topluluğunun saygın bir üyesidir. Enerjiyle dolup taşan David hafif ve hızlı dağ tırmanışının sınırlarını zorlamaktadır.

David Göttler hakkında buradan daha fazla bilgi sahibi olabilirsin >

alt

 

Hervé Barmasse

Ailesindeki dördüncü nesil dağ rehberi olan Hervé, dünya üzerindeki en başarılı ve saygı duyulan dağcılardan biridir. En yükseğe tırmanmak yerine, teknik, zorlu ve en önemlisi de kimsenin daha önce denemediği rotaların peşinden gider.

Hervé Barmasse hakkında buradan daha fazla bilgi sahibi olabilirsin >

 

Bir kulakları hava durumunda olan David ve Hervé üç Himalaya devinden hangisine tırmanacaklarına karar vermeye çalışıyorlar. Elbette, nihai kararı vermeden önce bu rakımda rahat edebilmek için saatlerini harcıyorlar.

 

PEKİ, MASADA HANGİ SEÇENEKLER VAR?

alt

1. DHAULAGIRI 

“Beyaz Dağ”

8.167 metrelik (26.795 feet) yüksekliğiyle dünyanın en yüksek yedinci dağı olan Dhaulagiri Nepal sınırındaki Himalayalar’dan biridir. Zorlu tırmanış rotaları ve öngörülemeyen havasıyla tanınır ve ölümcül çığlarla dolu bir geçmişe sahiptir.

 

Dhaulagiri, Sanskritçede “Beyaz Dağ” anlamına gelir.

2. Nanga Parbat

“Katil Dağ”

  

Batı Himalayalar’da bulunan Nanga Parbat dünyanın dokuzuncu en yüksek zirvesidir. 8.126 metrelik (26.660 feet) yüksekliğiyle bu görkemli dağ, dağcıların azmini sınayan gerçek bir testtir.

   

Nanga Parbat, yamaçlarında hiç bitki örtüsü olmamasından dolayı Urdu dilinde “Çıplak Dağ” anlamına gelir.

alt
alt

3. ANNAPURNA  

“Besin Dolu”

 

Annapurna, Nepal’in kuzey iç kesimlerinde yer alan Himalayalar’daki bir dağ grubudur ve 8.091 metrelik (26.545 feet) en yüksek noktasıyla dünya üzerindeki en yüksek onuncu dağdır. Yüksek tırmanıcı ölüm oranıyla sekiz bin metrelik dağlar arasında en ölümcül olanlardan biri olarak tanınır.

 

Annapurna, Sanskritçede “besin dolu” anlamına gelir. Bereket ve tarımla ilişkilendirilen aynı ada sahip Hindu tanrıçasının adı bu dağa verilmiştir.

Yıllar boyunca, David ve Hervé zirvelere birlikte tırmandılar ve aralarında güçlü bir keşif ortaklığı gelişti. Bu süreçte, kişisel hedeflerinin ve sorumluluk sahibi dağ tırmanışı anlayışlarının örtüştüğünü gördüler. Dağ stilinde gerçekleştirecekleri bu maceranın, çok büyük riskler barındırsa bile çevre üzerindeki ayak izlerini en aza indirme hedefi doğrultusunda bir adım olacağına inanıyorlar.

   

David ve Hervé’nin kış keşiflerinin onları nereye götüreceğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Macerayla ilgili güncel haberler için takipte kal.

 

Dağcılık

 

Ekipman ipuçlarından ilham verici atlet hikayelerine kadar,
bir sonraki dağcılık maceran için ihtiyacın olan her şeyi keşfet.

DAĞCILIK HAKKINDA DAHA FAZLASINI KEŞFET
;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.