Womens Mountain Club

alt

İLERLEMEYE DEVAM:

WOMEN’S MOUNTAIN CLUB, FRANSA

Bu yılın başında, Keşif Fonumuz ile keşfetmeyi mümkün kılan şirketleri, kuruluşları, toplulukları ve bireyleri desteklemek için 1 milyon € bağışladık. Bu kuruluşlardan biri de Fransız Alplerinde kurulmuş bir hayır kurumu olan kadınların dağlarda daha fazla zaman geçirebilmesi için destek sağlayan Women’s Mountain Club’dır. Daha fazla bilgi edinmek için kuruluşun üç kurucusu Fay Mackman, Rachel Kerr ve Naoimh O’Hagan ile görüştük.

alt

WOMEN’S MOUNTAIN CLUB

 

2019/20 kış sezonunu anımsayın. Alplere o sezon kar erken yağmıştı. Kayak ve snowboard tutkunları sonunda güzel bir sezon geçireceklerini düşünüyordu. Ancak, birkaç ay içinde Alplerdeki bütün kayak otelleri kapandığı gibi bazı ülkelerde kayak gezilerine veya splitboarding’e bile izin verilmez oldu. Dağlar her zamanki gibi bizi çağırıyordu ama bizler bu çağrıları yanıtsız bırakmak zorunda kaldık.

Turizm sektörü Covid-19 pandemisinde büyük yara aldı. Küçük şirketler, bağımsız dağ rehberleri ve eğitmenler hiçbir şekilde çalışamaz oldular. Bu küçük şirketlerden biri de Women’s Mountain Club’dı. Oteller kapanınca, kulübün programı da durdurulmak zorunda kaldı. 

“Korona virüsü kulübümüzü neredeyse bir gecede bitirdi,” diyor Naoimh. “Tesisin kapanmasıyla, toplanma etkinliklerimiz kesintiye uğradı.”

Fay, Rachel ve Naoimh Women’s Mountain Club’ın farklı geçmişlere sahip her yaştan kadını bir araya getirip onları dağlarda daha fazla zaman geçirebilmelerini sağlayacak becerileri ve güveni kazandırmak için kurdu. İnsanları bir araya getirdikçe, her sene tekrar gelip yanlarında başka kadınları da getiren kafa dengi insanlardan oluşan bir topluluk oluşturmayı başardılar. 

“Aynı beceri düzeylerine sahip kayak arkadaşı olan kadınlar için bir merkez oluşturmak istedik. Böylece, Chamonix’de buluşup dağlara çıkabilecek ve birlikte eğlenceli bir şeyler yapabilecektik,” diyor Rachel. 

Chamonix Vadisi’nde faaliyet gösteren ve yakında Morzine’de de aktiviteler gerçekleştirecek olan Fay, Rachel ve Naoimh kadınları bir araya getirebilecek çok sayıda aktiviteyi ortaya koyacaklarına inanıyorlar. Yıl boyu faaller ve kadınlar tarafından kadınlara yönelik olarak çalışan kulüplerinde hafta ortası ve hafta sonu etkinlikleri gerçekleştiriyorlar. Yerel dağ kılavuzları ve kayak eğitmenleri ile çalışarak katılımcıların becerilerini geliştiriyor ve “doğaya adım atmaları” için onlara güven aşılıyorlar. 

“Erkekleri sevmediğimiz düşünülmesin. Sadece üyelerimizin bir çoğunun sadece kadınlardan oluşan çevrelerde daha iyi gelişim gösterdiğini biliyoruz,” diyor Naoimh. 

Women’s Mountain Club yaşları 17 ila 72 arasında değişen kadınlardan oluşuyor. Aralarında kanseri yenenler, eskiden maraton koşucusu olanlar ve buz yarıklarının üzerinde güvenli bir şekilde yürümek konusunda daha fazla şey öğrenmek isteyen bölgenin yerlileri de var. 

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.