Çerez Politikası

 

ÇEREZ POLİTİKASI

VF Ege Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ("VF") olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan kişilerin gizliliğini korumak için çalışıyoruz.

www.thenorthface.com.tr alan adlı (“Site”) ile mobil uygulamanın (hepsi birlikte “Platform” olarak anılacaktır) çeşitli fonksiyonlarını yerine getirebilmek, daha iyi bir alışveriş ve kullanım deneyimi sağlamak, ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, site içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek amacıyla Çerezler kullanılmaktadır. Çerezlerin başlıca amacı web sitemizdeki ve mobil uygulamamızdaki deneyiminizin iyileştirilmesidir. Çerezler internet sitemizin ve mobil uygulamamızın daha etkili ve güvenli olmasına yardım eder. Çerezler sitemizi ziyaretçi hareket ve tercihlerine uygun olarak geliştirmemizi; ziyaretçilere aradıklarını daha kolay bulma, sonraki ziyaretlerinde bunları hatırlama, tercihlerini saptayıp buna uygun ürünleri öne çıkarma ve bunun gibi konularda yardımcı olmamızı sağlar.

İşbu Çerez Politikası KVKK Aydınlatma Metni’nin ayrılmaz bir parçasıdır.

VF, bu Çerez Politikası’nı (“Politika”) KVKK Aydınlatma Metni’ne ek olarak Site’de hangi çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır. VF tarafından kişisel verilerinizin işlenmesi, aktarılması ve sahip olduğunuz haklar ile ilgili daha detaylı bilgi için KVKK Aydınlatma Metni’ni incelemenizi tavsiye ederiz.


ÇEREZ (“COOKİE”) NEDİR?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.

Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler ve sadece internet ortamındaki ziyaret geçmişinize dair bilgi içerirler. Çerezler Platforma erişmek için kullandığınız taracıyı ve tarayıcının çalıştığı cihaza özeldir ve istenildiğinde kullanıcı tarafından silinebilmekte veya erişime kapatılabilmektedir.


HANGİ ÇEREZLER KULLANILMAKTADIR?

Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısından kategorize edilebilir: Çerezi yerleştiren tarafa göre, Platform çerezleri ve üçüncü taraf çerezleri olarak ayrılabilir. Platform çerezleri, VF tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini VF ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.

Aktif olduğu süreye göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Platform’u terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir. Kalıcı çerezler özellikle Platformla ilgili ayarlarınız ve kişiselleştirme tercihleriniz için kullanılmaktadır.

Kullanım amaçlarına göre, Platform’da teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.


ÇEREZLERİN KULLANIM AMACI NEDİR?

Platform’da, çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

Platform’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Platform ziyaretçilerinin, ürün sepetindeki ürünlerin ziyaretleri süresince kaybolmaması, oturum açan üyelerin Platform’da farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması ve Platform’da oturum işlemlerinin yönetilebilmesi.

Platform’u analiz etmek ve Platform’un performansını arttırmak. Örneğin, Platform’un üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Platform’u ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

Platform’un işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Platform üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Platform’u ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

 

ÇEREZ TERCİHLERİNİZİ NASIL YÖNETEBİLİRSİNİZ?

VF, kullanıcıların kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini kullanabilmelerini son derece önemsemektedir. Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, ziyaretçilerin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir. 

Platform’a erişirken tüm veya bazı çerezlerin kapatılması, kullanım konforunun düşmesine ve/veya Platform’un bazı fonksiyonlarının çalışmamasına neden olabilir, ama her durumda herhangi bir çerezi kapatmanız Platfom’a erişmenize engel olmayacaktır. Aşağıda yaygın olarak kullanılan tarayıcılarda çerez tercihlerinin ne şekilde yönetilebileceğine dair bilgiler bulunmaktadır:

Google Chrome : Tarayıcının adres çubuğundaki kilit sembolüne tıklayarak, Çerezler (Cookies) seçeneğinden kişiselleştirme yapabilirsiniz.

Internet Explorer : Araçlar bölümünden Güvenlik sekmesi tıklayarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Firefox : Sağ üst köşedeki menü sembolüne tıklayarak Seçenekler’in altındaki Gizlilik tuşuyla çerezleri yönetebilirsiniz 

Seçenekler versyonlara göre değişebilmektedir, en güncel bilgi için lütfen tarayıcınızın geliştiricisinden destek alın. Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

 

HANGİ HAKLARA SAHİPSİNİZ?

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca, çerezlerle işlenen ya da aktarılan kişisel verileriniz ile ilgili sahip olduğunuz hakları ve ileri sürebileceğiniz talepleri öğrenmek için KVKK Aydınlatma Metni’ni incelemeniz gerekmektedir


RIZA VE KVKK AYDINLATMA METNİ’NDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

VF, KVKK Aydınlatma Metni ile kullanıcılarına çerez kullanımının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı açıklama sunmayı ve çerez tercihleri konusunda kullanıcılarını bilgilendirmeyi hedeflemiştir. Kullanıcıların çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

​VF, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Platform’da yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

29/08/2020