alt
alt alt alt alt

Avrupa’nın en iyi patikaları

Avrupa’nın farklı manzaralarla dünyanın en iyi patikalarından bazılarına ev sahipliği yaptığı bir sır değildir.Hangi seviyede olursanız olun, herkese uygun bir patika mutlaka vardır.

 
alt alt
alt
alt alt alt

Atletlerimizin ve Keşif Tutkunlarımızın favori rotalarını keşfet.

En iyi patika koşusu atletlerimizden bazılarıyla konuşup Avrupa’da onları en çok heyecanlandıran yerlerin nereler olduğunu öğrendik.

Ida-Sophie Hegemann

Salfeiner SeeAustria

Ida-Sophie Hegemann

Ida-Sophie Hegemann

Salfeiner SeeAustria

Giovanni Cucchietti

Callelongue to BéouveyreFrance

Giovanni Cucchietti

Giovanni Cucchietti

Callelongue to BéouveyreFrance

Germain Grangier

Chemin de l'EnergieFrance

Germain Grangier

Germain Grangier

Chemin de l'EnergieFrance

Filippo Zanobi

Foreste CasentinesiItaly

Filippo Zanobi

Filippo Zanobi

Foreste CasentinesiItaly

Elsey Davis

Porthtowan to St AgnesUnited Kingdom

Elsey Davis

Elsey Davis

Porthtowan to St AgnesUnited Kingdom

James Poole

Gran CanariaSpain

James Poole

James Poole

Gran CanariaSpain

alt alt

Ida-Sophie HegemannSalfeiner SeeAustria

Salfeiner See rotasının başlangıç noktası Sportplatz Grinzens’tir. Güzel bir ormanda ve dar patikaların üzerinde oldukça dik bir tırmanışla başlar ve sizi doğanın ortasında bir başınıza bırakır.Tırmanış oldukça diktir ama çok uzun değildir. Figlsteig’ten sadece 3 km sonra,yaklaşık 1950 metrede Figl zirvesine ulaşırsınız.

Buradan, Inntal ve vadisinin manzarası nefes kesicidir. Hava neredeyse her zaman iyidir ve size Kalkkögel’den devasa Nordkette’ye kadar her yönde etkileyici bir manzara sunar. Zirveden birkaç adım uzaklaşınca, dağın zirvelerini bir ayna gibi yansıtan destansı Salfeiner See gölüne ulaşırsınız. Küçük göl oldukça sığ olduğundan, yeterince cesursanız ayağınızı sokabilirsiniz. Ardından, 12 km boyunca uzanan rotayı takip ederek zirveden aşağı inmeyi tercih edebilirsiniz. Alternatif olarak, Grinzens’e dönmeden önce 2150 metrelik Grieskogel zirvesine doğru koşabilirsiniz.

ROTADA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

“Manzara fantastiktir ve Salfeiner See tıpkı bir tablo gibi görünür.”

Bütün güzel manzaralar arasında, bu rotanın kalbimde özel bir yeri vardır. Büyük yarışlar veya meydan okumalardan önce kendimi yenileyebileceğim ve zihnimi boşaltabileceğim sessiz ve gizli yerimdir. Endişeli, gergin veya üzgün olduğumda burada koşarım çünkü güzel şeyler görür ve doğanın karşısında kendimi ufacık hissederim. Adeta ruhun ilacı gibidir. Innsbruck Alpine K110’u, Transalpine Yarış Etabını ve UTMB Dünya Şampiyonasındaki Nice Cote d‘Azur’u kazanmadan önce buradaydım. Bu patikayı sakinleşmek ve hazırlanmak için kullanırım. Defalarca kez geldiğim bir yer olmuştur.

alt alt
alt alt

Giovanni CucchiettiCallelongue to BéouveyreFrance

Başlangıç noktası Güney Fransa'daki küçük bir balıkçı limanı olan Callelongue'dur. Bölgedeki ana yolun burada bitmesi nedeniyle “Marsilya'da dünyanın sonu” olarak anılıyor.

Yolun ilk bölümü sahil şeridini takip ediyor ve Calanques Milli Parkı'nın şüphesiz en güzel kısımlarından biri.

Buradan itibaren büyük kaygan kayaların, yarı teknik tırmanışların ve inişlerin olduğu oldukça çeşitli bir parkur var.

Yolu dilediğiniz yöne doğru takip edebilirsiniz. Derelerin etrafından geçip l’Homme Mort Yaylası’na dönmeyi seviyorum. Daha sonra Croix de Marseilleveyre zirvesine çıkıp burayı Béouveyre'deki ikinci zirveye bağlayıp bu muhteşem limana doğru yola çıkıyorum.

ROTA ÜZERİNDE GÖRÜLECEK ÖNEMLİ YERLER

“A noktasından B noktasına her şey güzel!”

Bu rota gerçek bir mücevher ve manzara açısından her şeyi sunuyor. Dereleri, faunayı ve bitki örtüsünü ve biraz şansla yunusları göreceksiniz.

Bu çok muhteşem! Cap Canaille ve Marsilya'ya bakan 360 derecelik panoramayla manzaralar olağanüstü.

Etkinlikler için en iyi yerlerden biri olduğundan Calanques Milli Parkı'nı her zaman seveceğim. Koşmaya, tırmanmaya, yüzmeye, dağ bisikletine binmeye ve sevdiğim insanlarla önemli anları paylaşmaya başladığım yer burası.

Her şeyden önce burada keşif sonsuzdur. Küçüklüğümden beri bu patikalar beni bekliyordu gibi hissediyorum!

alt alt
alt alt

Germain GrangierChemin de l'EnergieFransa

Chemin de l'Energie tırmanışının başlangıç noktası Fransa'nın güneydoğusundaki Saint-Étienne-de-Tinée'de bulunuyor.

Vens Gölleri'ne doğru hafif bir tırmanışın ardından rota, Deniz Alpleri'nin en güzel manzaralarına sahip bazı kısımlarından geçen bir balkon patikasını takip ediyor.

Patikaya Chemin de L'Energie adı verildi çünkü 1921 yılında bir hidroelektrik projesi kapsamında inşa edilmişti. Ancak İkinci Dünya Savaşı'nın çıkması nedeniyle bu proje hiçbir zaman tamamlanamadı. Bugünlerde bunun üzerinde çalışabildiğimiz için oldukça şanslıyız!

ROTA ÜZERİNDE GÖRÜLECEK ÖNEMLİ YERLER

Vens Gölleri muhteşem bir durak noktasıdır.

Bitişte Vens Gölleri'nde mola vermenizi ve yerel yaban hayatını görmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Yeterince şanslıysanız buna dağ keçileri, dağ keçileri veya kurtlar dahil olabilir.

Ayrıca koşunun sonunda biraz yakıt almak için göl kulübesinde bir şeyler atıştırabilirsiniz. Aksi halde yolun tamamı nefes kesicidir. Manzaralar tek kelimeyle muhteşem!

Bu muhteşem manzaraların ve yaban hayatının yanı sıra, bu rota benim günlük koşum olduğundan kalbimde özel bir yere sahip. Kendimi evimde hissettiğim ve tamamen güvende hissettiğim bir yer.

Sessiz, vahşi ve enerji verici bir yer olduğu için hoşuma gidiyor. Büyük yarışlarımdan hemen öncesinde pillerimi şarj edebileceğim bir yer gibi.

alt alt
alt alt

Filippo ZanobiForeste Casentinesiİtalya

"Kutsal ormanlar"dan geçen rotanın başlangıç noktası, Toskana Apeninleri'ndeki küçük bir kasaba olan Badia Prataglia'dır. Yoğun "Foreste Casentinesi" Milli Parkı'nın derinliklerine inen bir tırmanışla başlıyor.

Bir dizi yükseliş ve iniş sizi sakin yerlere ve ormanın her tarafına yayılmış olan çeşitli su kaynaklarına kadar götürür.

Rota sizi uzun bir teknik inişle başlangıç köyüne geri getirmeden önce antik ve sessiz Camaldoli Hermitage'den de geçeceksiniz.

ROTA ÜZERİNDE GÖRÜLECEK ÖNEMLİ YERLER

Büyülü bir orman rotası.

9 km civarında, Camaldoli adı verilen antik bir dinlenme yerinin yanından geçiyorsunuz. Bu yolun her adımını büyülü kılan bu yer ile ilgili pek çok efsane vardır.

Bu rota benim için özel çünkü evim, her zaman antrenman yaptığım ve yürüdüğüm yer.

Üstelik ilk patika koşusu yarışımın rotasıydı. Oraya her gittiğimde güzelliği karşısında büyüleniyorum.

alt alt
alt alt

Elsey DavisPorthtowan to St AgnesBirleşik Krallık

Bu, Porthtowan'dan Cornwall'daki St Agnes'e gidiş-dönüş içeren bir rota. Güneybatı sahil yolunun en sevdiğim kısmı. Ben buna “Mekke Patikası” adını verdim.

Başlangıç noktası Porthtowan Beach otoparkıdır. Sağınızdaki Blue Bar'ı geçin ve meşe palamudu resimlerinin bulunduğu direklerle işaretlenmiş sahil yolunu takip edin.

Sahil yolunun pek çok kolu var, dilediğiniz rotayı seçebilirsiniz. Dışarı çıkarken solunuzda, dönerken sağınızda denizi görüş alanınızda tutun, işte bu kadar basit!

Sahil yolu, yaklaşık bir mil sonra aşağıya doğru inişte Chapel Porth koyuna ulaşır.

Otoparkın karşısına geçin ve yolun kısa bir süre sonra ilerisindeki sahil yoluna yeniden dahil olun. İç kısımlara doğru ilerleyin ve solunuzda Chapel Rock'a doğru ilerleyin. Sonrasında geçmeniz gereken eski bir maden göreceksiniz.

Bir sonraki dönüm noktası deniz feneridir. Bir süre daha yola devam edin. Bunlar güzellik noktasına ve rotamızın sonuna, St Agnes'deki Trevaunance Koyu'na iniyor. Buradan geri dönebilirsiniz.

Normalde gidiş-dönüş rotalarını pek sevmem ama sahil şeridinin güzelliği koştuğunuz her yönde o kadar farklı görünüyor ki, aynı yolu iki kez aynı geçiyormuşsun hissi yaşamıyorsunuz. Patika, birkaç kısa teknik inişle çoğunlukla koşulabilir.

ROTA ÜZERİNDE GÖRÜLECEK ÖNEMLİ YERLER

Muhteşem sahil manzaralarının, çok sayıda kafenin keyfini çıkarın.

Chapel Rock, Chapel Porth'tan çıkarken geçeceğiniz dev bir kayalıktır ve fotoğraf çekmek için harika bir yerdir. Rotanın karakteristik yapısına katkıda bulunan birkaç eski maden de bulunmaktadır.

En önemlisi, koşu sonrasında yakıt ikmali için Porthtowan'da seçebileceğiniz çok sayıda kafe ve bar bulunmaktadır. Biraz soğuk su terapisinden hoşlananlar için Atlantik Okyanusu'ndan daha iyi bir dalış yeri olamaz!

Bu patika evime kısa bir mesafedeydi ve güzelliğinden asla sıkılmıyordum. Cornish sahil yolunda koşmak benim için her zaman özel olmuştur; burası sakinliği ve dinginliği bulabildiğim bir yer.

alt alt
alt alt

James PooleGran Canariaİspanya

Bu klasik Gran Canaria parkurunun başlangıç noktası Bar la Candelilla'dır. Burası koşu öncesi bir ''cafe con leche'' veya macera sonrası ''cerveza'' içmek için mükemmel bir mekandır.

Rota, dik kayalık tırmanışları, çam ormanı tek parkurlarını ve vadi boyunca ve okyanusa doğru uzanan destansı manzaraları birleştiriyor. Döngünün şüphesiz öne çıkan kısmı, adanın her yerinden görülebilen, 65 metre yüksekliğindeki ikonik bir monolit olan Roque Nublo'dur.

ROTA ÜZERİNDE GÖRÜLECEK ÖNEMLİ YERLER

Bu rota görülecek ve merak edilecek pek çok şey sunuyor.

Bar la Candelilla çevresindeki beyaz çiçekli badem bahçelerinden çam ormanlarına ve Mars benzeri çorak kırmızı kaya platolarına kadar bu patikayı izlemek tam bir keyif.

Manzaralar adanın her yerine yayılıyor. Açık bir günde batıda Tenerife adasını ve doğuda Fuerteventura'yı bile görebilirsiniz.

Bana göre Avrupa'da ilkbahar veya sonbaharda koşu tatili için bu kadar muhteşem parkurlar sunan çok az yer var.

Hava sıcak, yerel halk dost canlısı ve yemekler mükemmel. Çok çeşitli farklı parkur ve rotalarla birleştiğinde, patika koşusu cennetine olabildiğince yakınsınız.

Aynı zamanda ilk tek etaplı, çok günlük yarışımaya da ev sahipliği yaptığı için kalbimde çok değerli bir yere sahip. Bu, tüm adanın etrafında 265 km'lik kendi kendine yeten bir yarış olan Transgrancanaria 360'dı.

alt alt