Futurelight

alt

FUTURELIGHT™

GEÇMİŞE MEYDAN OKU, GELECEĞİ KEŞFET

Su Geçirmez ürünler sizin kadar nefes alabilseydi nasıl olurdu?

Bir mont tüm hava koşullarına karşı koyabilseydi nasıl olurdu?

Ekipmanın ikinci bir ten kadar yumuşak bir his verseydi nasıl olurdu?

 

Atletlerimiz her zaman tasarım ve geliştirme ekiplerimize ürünlerimizi daha ileriye taşımaları için ilham vermişlerdir. Athlete Tested. Expedition Proven.™ felsefemizin kaynağı da budur. Onlar dağlarda gözlerimiz ve kulaklarımızdır ve bize görüşlerini aktarıp acaba şöyle mi olsa diye sorduklarında onlara kulak veririz.

O yüzden, su geçirmez ürünlerin rahat olmaması, ağırlık yapması ve bunaltıcı olmasını nasıl ortadan kaldırabiliriz diye kendimize sorduk. Kafalardaki olasılıkları gerçeğe dönüştürebilecek yeni bir su geçirmez ürün standardını nasıl oluşturabilirdik?

alt

Süreç hiç kuşkusuz kolay ve kısa olmadı. Ama sonuç olarak ortaya yumuşak, hafif, esnek ve rahat olduğu kadar dayanıklı ve sürdürülebilir tasarıma da sahip bir su geçirmez kumaş çıktı. Sonuç, yeni nefes alabilir-su geçirmez kumaş teknolojimiz FUTURELIGHT™.

“Ürün inovasyonu, sınırları zorlamak ve köklü değişiklikler gerçekleştirecek cesarete sahip olmak 50 yıldan uzun bir süre önce şirketimiz kurulduğundan beri The North Face® DNA’sının bir parçasıdır,” diyor The North Face® Dağ Sporları Global Genel Müdürü Scott Mellin. “Çok uzun zamandır kıyafetlerimize ve çevreye uyum sağlamaya zorlandık. FUTURELIGHT™ ile sonunda ihtiyaçlarımıza adapte olan kıyafetler sunuyoruz. Bu kumaşın kullanılmaya başlanması markamız, giyim sektörünün geleceği ve su geçirmez koruma için artık rahatlıktan ve hava geçirgenliğinden ödün vermek zorunda kalmayacak olan tüketiciler açısından çok önemlidir.

alt
alt

FUTURELIGHT™ tam olarak nedir?

Yeni, gelişmiş nefes alabilir-su geçirmez materyaldir. İlk defa, su geçirmez membrana hava geçirgenlik özelliği ekledik.

Bunu nasıl başardık?

Nano-dokuma teknolojisiyle.

Nano-dokuma sayesinde nano seviyede delikler oluşturularak çok fazla gözenekli bir yapı ortaya çıkarılır ve materyalden hava geçişi sağlanarak su geçirmezlik korunurken daha fazla havalandırmaya imkan tanınır. Nano-dokuma işleminde poliüretan çözeltisi 200.000’den fazla delikten bir yüzeye aktarır ve burada randomize bir matriste toplanarak membranı oluşturur. Bu çözelti daha sonrasında iç ve dış kumaşlara eklenen nefes alabilir-su geçirmez bir film oluşturmak için kullanılır.

alt

Bu yeni, nano iplikli yapı bugüne kadarki en hafif nefes alabilir membranımızı üretebilmemizi sağlamıştır. Son derece ince ve rahattır ve en zorlu şartlarda ihtiyaç duyulan korumayı sunar.

Üstelik dahası da var. Kumaşın kendisi de benzersizdir. İnanılmaz derecede “ayarlanabilirlik” özelliğine sahiptir.

Nano-dokuma tasarımcılarımıza üretim sırasında ağırlığı, esnekliği, nefes alabilirliği, dayanıklılığı, yapıyı (örgü veya dokuma) ve dokuyu atletlerin ve tüketicilerin kullanımına, yapacağı aktiviteye veya çevreye göre ayarlayabilme imkanını sunar. Tasarımcılar tempolu aktiviteler için nefes alabilirliği artırıp zorlu, yağışlı iklimler için korumayı artırarak farklı kullanım amaçlarına göre kumaşı uyarlayabilir. Bu sayede ürün serilerimize göre materyali ayarlamamız mümkün olur: Summit™, Steep™ ve Flight™.

İşe yaradığını nereden mi biliyoruz?

Çünkü hem laboratuvarda hem de gerçek dünyada test ettik.

Dış giyim sektöründe yeni bir standart belirlemek için FUTURELIGHT™ teknolojisini tamamen yeni bir standartta test etmemiz gerekti. Biz de bu yüzden dünyaca ünlü Underwriter Labs’e gittik. FUTURELIGHT™ teknolojisini itfaiyeci ekipmanlarında kullanılanla aynı aşırı sıvı bütünlük testi standartlarıyla test ederek ürünlerin üzerine saatte 750 litreden fazla sıvı döktüler. Sonuç mu? FUTURELIGHT™ yüksek seviyede hava geçirgenliği gösterirken %100 su geçirmezlik sertifikası aldı.

alt

Gerçek hayattaki testler konusunda seçkin atletlerimizden yardım aldık. Dünyanın en zorlu şartlarında kumaş teknolojisinin her bir unsurunu dikkatle incelediler. Hilaree Nelson ve Jim Morrison Lhotse Kanalında yaptıkları nefes kesici kayakla iniş sırasında FUTURELIGHT™ ürünlerini giydiler. Hilaree’nin tabiriyle FUTURELIGHT™ “oyunun kurallarını değiştiriyor”.

 

“Neredeyse 20 yıldır The North Face® ile birlikteyim ve bu kumaş bugüne kadar deneyimlediğim en inanılmaz yenilik. Koruyucu olduğu kadar yumuşak, sessiz, nefes alabilir ve sırt çantama koymam gerektiğinde inanılmaz katlanabilirliğe sahip gerçekten oyunun kurallarını değiştiren bir ürün.” – Hilaree Nelson, The North Face® Atleti ve Takım Kaptanı.

FUTURELIGHT™ , Summit™, Flight Seriesürünlerimizde kullanılıyor.

 

 

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.