Ground Breaking Then

alt

ZAMANINDA ÇIĞIR AÇAN, ŞİMDİ İSE BİR İKONİK

BAGS OF FLAVOR TARAFINDAN SEÇİLEN BEŞ VINTAGE ÜRÜN

Manchester’da bulunan Bags of Flavor’ın içine adım atınca, sokak giyiminin büyük önem kazandığı 80’lerin sonu ve 90’ların başına geri dönmüş gibi oluyorsun. Dükkanın sahibi Richard Gill dünyanın dört bir yanından topladığı retro parçalarla bir koleksiyon oluşturmuş ve The North Face’e ayrı bir ilgi duyuyor. En sevdiği beş ikonik ürünümüzün hangileri olduğunu sorduk.

 

 

“1983 yılında, GORE-TEX Extreme koleksiyonu kayak giyimi pazarında satışa sunuldu. Ürünleri test edenler arasında Extreme Team’in temelini oluşturan serbest stil kayakçılar Scot Schmidt ve Egan Kardeşler vardı. Bu kırmızı mont da o koleksiyonun bir parçası. Bu montun çapraz fırtına kapakçığı ve arkada bir haritanın sığabileceği genişlikteki cebi ile reflektörlü şeritleri gibi çok sayıda ilginç özelliği var. O dönemin The North Face montlarında hoşuma giden özellikler. Burada kayak tarzı, tasarımı ve işlevselliği ile sokak tarzına doğru geçiş yapıyor."

 

 

“Az önceki ürüne benzer şekilde, yine 80’lerin Extreme Koleksiyonunda yer alan bu mont da daha teknik GORE-TEX materyalden üretilmiş ama benzer işlevlere sahip. Bu kayak içliği hafif ve rüzgar geçirmez olduğundan, polarla birlikte kullanımı 80’lerin başında oldukça teknik bir birleşimdi. Yakanın katlanabilir olmasını seviyorum. Siperli kapüşon güzel bir dokunuş ve dikkat çekici parlak renkler dağlarda son derece pratik bir özellik. Bu tarz montlar zamana meydan okuyor.”

 

 

“Extreme koleksiyonunun başka bir parçası da sarı, mavi ve siyah renkleriyle 90’ların çoğu ürünü gibi oldukça cesur. Ters açılı ön cepleri oldukça ilginç. Diğer ürün gibi panelleri bulunan dört cepli bir mont. Oturmak için yerleştirilmiş olan arka bölümün aşağısındaki mavi paneli beğeniyorum. Beğendiğim diğer bir özellik de dayanıklı, TNF damgalı çıtçıtlar.”

 

 

“90’lar klasiği EG Tech Mont The North Face’in bana göre en gösterişli ürünü. Bu montta sadece kollarda beş panel var ve vücut bölgesindekilerle beraber bolca panele sahip. Bu ürünle paranızın karşılığını kesinlikle alıyorsunuz. Önde beş cebinin olması ve kayak eldivenleri asmak için klasik “D” halkasının bulunması hoşuma gidiyor. Bu mont da aynı şekilde GORE-TEX malzemelerden üretilmiş ve iç bölümünde sıcak tutması için ağ astarı var. Bende bu montun farklı renkleri vardı ve asla pişman etmedi!”

 

 

“Son olarak da yine bir 90’lar klasiği olan Powder Light Mont The North Face ürünlerinin daha teknik bir bölümünü temsil ediyor. Bu montun son derece ilginç bir kumaşı var. Çoklu dokumalı kumaş kuşkusuz o dönemin kayak ürünlerindeki kumaş teknolojisinin son noktasını temsil ediyor. Bu montta hareket özgürlüğü için bolca panel kullanılmasını seviyorum ve ellerini ısıtman için sadece göğüs ceplerinin bulunması ve geniş siperlikli kapüşonu tasarımı üzerinde çalışılmış olduğunu gösteriyor."

 

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.