Katie Schide, Chamonix'te Kazandı

alt

Chamonix, Fransa, 27 Ağustos 2021 Katie Schide UTMB 2022’de zaferi elde ederek bugün kariyerinin en büyük başarısını yakaladı ve kadınlarda 1. ve genel klasmanda 22. sıraya yerleşti.

Katie son iki seferdeki ilk 10’luk derecelerini geliştirerek inanılmaz hızını ve dayanıklılığını herkese gösteren muhteşem bir koşu performansı ortaya koydu. Kanadalı sporcu Marianne Hogan ile kıyasıya bir mücadelenin sonunda galip gelen taraf oldu.

Büyük bir kalabalığın takip ettiği 171km’lik yarışta Katie hızlı bir başlangıçla liderliği erkenden eline aldı ve gece boyu büyük bir mücadele verdi. Sabah olduğunda ise pes etmeyen Marianne arayı kapatmayı başarıp liderliği ele geçirdi.

alt

Ancak, yarışın son 30km’lik bölümüne girildiğinde Katie rakibini yakalamayı başardı ve iki atlet başa baş bir mücadele vermeye başladılar.

Heyecanın son ana kadar bitmediği yarışta Katie sonucu belirleyen hamlesini yapıp Vallorcine’den Marianne’in 20 dakika önünde çıktı ve Chamonix’e kadar hız kesmeden koşarak kariyerinin ilk birinciliğine kalabalık seyirci kitlesinin kutlamaları arasında ulaştı.

Katie açısından hayatının yarışı ve kariyerinin en büyük başarısı kat ettiği 171 km mesafe ve 10.000m rakımdan çok daha fazlasını ifade ediyor:

“İnanılmaz bir his! Sadece bir yarıştan çok daha fazlası. Yapılan antrenmanlar, saatlerce süren planlamalar, destek, kalabalık, her şeyin önemi var ve bunların hepsi fark yarattı. Başardığıma inanamıyorum!”

Katie, The North Face ‘Elvira’ Flight Series ayakkabının yanı sıra önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak VECTIV™ prototiplerini kullandı. Tüm VECTIV™ özel koşu ürünleri The North Face mağazalarında ve thenorthface.com.tr'de satışta.

 
alt
alt
 
 
;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.