Pau Capell Utmb

alt

YENİ UTMB ŞAMPİYONUYLA TANIŞ

PAU CAPELL ULTRA TRAIL DU MONT BLANC 2019'U KAZANDI

Pau Capell Ultra Trail Du Mont Blanc 2019’da üçüncülük elde etti.

31 Ağustos 2019, saat 14:00’te Chamonix’daki beklenti yaz sıcaklığından daha hızlı yükseliyordu. Rue Joseph Vallot, Avenue Michel Croz ve Place de l’Eglise’deki insan trafiği sokakları müzikle dolduran samba grubunun ritmleriyle dans edenler dışında gerçekten durma noktasına gelmişti. Herkes ilk kimi göreceğinden emindi. 20 saat ve 160 kilometreden fazla bir mesafe boyunca dağlarda geçen tüm yarış süresince liderliğini sürdürdü. Dakikalar ilerledikçe müziğin sesi yükseldi. Dans hareketleri hızlandı. Ve alkışlar başladı. İnsanlar meydanı hınca hınç doldurmuştu. Müzik grubu davulun temposunu artırdı. Tezahüratların şiddeti giderek artarken, İspanyol uzun mesafe koşucusu ve The North Face atleti Pau Capell göründü. Kutlama yapan kalabalıkla dans etmek için kısa bir mola verdikten sonra 171km Ultra Tour du Mont Blanc bitiş çizgisini, ikinciliği elde eden Xavier Thevenard’dan 45 dakika daha hızlı bir şekilde 20 saat, 19 dakika ve yedi saniyede geçmiş oldu.

alt

Pau etkinlik için yoğun bir antrenman dönemi geçirdi. Yarıştan bir ay önce Chamonix’ye gidip UTMB rotasını, her bölümü için bir hedef süre belirleyerek dört günde koştu. Bu zamanlamalar iki numaralı göğüslüğüne yazıldı ve yarış boyunca bunlara başvurdu. “Yarışa girerken hedefim 2017’deki altıncılığımı geliştirip ilk beş içinde bitirmekti. Yarıştan önce iyi antrenman yaptığımı düşünüyordum ve zamanlamalarıma uymaya çalıştım.”

Pau her ne kadar güçlü görünse ve yarışı uzunca bir süre önde götürse de zorlayıcı anlar da yaşadı. “Grand Col Ferret’e (2.490m ve 103km) vardığımda kendimi iyi hissediyordum. Yürüyerek ve koşarak dik bir tırmanış gerçekleştirdim ve sadece şekerli şeyler yediğim için canım tuzlu bir şeyler çekti. Ama yanımda tuzlu hiçbir şey yoktu. Tepeye vardığımda tuzlu bir şeyleri olup olmadığını sordum ama bunun için 12 km aşağıdaki La Fouly kontrol noktasına gitmem gerektiğini söylediler. Aşağı doğru koşmaya başladım ve 12 km boyunca hiçbir şey yemedim. Kontrol noktasına geldiğimde gücüm çok azalmıştı ve vücudum tuzlu bir şeyler istiyordu. Kontrol noktasında yemek için 3-4 dakika harcadım. Biraz vakit kaybettiğimi farkındaydım ama gücümü toplamak ve kendime gelmek için biraz durmam gerektiğini de biliyordum. O yüzden, La Fouly’nin en zor nokta olduğunu düşünüyorum.”

alt

Zaman ilerledikçe Pau sonraki kontrol noktalarını da geçti. Chamonix’ye doğru yokuş aşağı koşmadan önceki son büyük tırmanış olan Tete aux Vents’e vardığunda Pau ilk defa yarışı kazanabileceğini düşünmeye başladı. “Tepeye çıktığımda Xavier Thevenard’ın (ikinci sıradaki yarışmacı) tırmanışa daha yeni başladığını gördüm. O noktada yarışı kazanabileceğimi düşündüm çünkü aramızdaki 35 dakikalık mesafe düşünülünce kazanmamak için bileğimi falan burkmam gerekiyordu.”

Pau son kilometrelerde hızını iyice artırdı ve Chamonix’de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. “Beni neden o kadar desteklediklerini anlamıyorum,” diyor Pau. “Ben onlara hiçbir şey vermedim ama onlar bana her şeylerini verdiler. Büyüleyici bir şey. Dünyanın en iyi bitiş çizgisi oradaydı.”
Pau fazlasıyla hak ettiği ama kısa süreceği belli olan dinlenme sürecinde başarısının keyfini sürüp 2020 yarış takvimini planlayacak. “Şu anda yapılacak en iyi şey başarının tadını çıkarmak ama aynı zamanda bunu nasıl başardığımızı anlamaya çalışmak. Bu hafta sonu evde arkadaşlarımla bir barbekü partisi verip biraz rahatlayacağım.” Bizce de bunu fazlasıyla hak ettin Pau! Tebrikler!

PAU CAPELL HAKKINDA

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.