Towers of Tigray

TOWERS
OF TIGRAY

GELENEKSEL TIRMANIŞ DİYARINDA GERÇEKLEŞEN
İLK TIRMANIŞ DENEYİMİ

Tırmanışçılar Caroline Ciavaldini ve James Pearson oğulları Arthur ile birlikte kuzey Etiyopya’yı keşfederken , tırmanış kültürlerinin birleşimini ortaya çıkardılar.Eski gelenekler ilk tırmanışlarla buluştu. Merak yeni deneyimlere yol açtı. Towers of Tigray yalnızca tırmanış hakkında bir film değil, bilinmeyeni benimsemek ve çocuksu merak duygunuzu asla kaybetmemeye de değiniyor..

 

DAHA FAZLASINI KEŞFET

EKİP

KONUM

HİKAYE

Keşif sizin için bir ihtiyaçsa ve merak size yön veriyorsa, doğal olarak en sevdiklerinize de bu özellikleri kazandırmak istersiniz.

“Hayat bizim için meraktır, bilinmeyenden korkmamaktan ibarettir. Birer ebeveyn olarak çocuğumuza örnek olmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Arthur’un bu seyahatin bir parçası olmasını sadece bu deneyimi yaşaması için değil gelecekte de bundan güç ve cesaret alması için istiyoruz.”

- Caroline

EKİP
KONUM

Kuzey Etiyopya’daki yarı kurak platoda Tigray bulunur. Heyecan verici kulelere, dik kayalıklara ve çok eski bir tırmanış geleneğine ev sahipliği yapar. Burada insanlar spor için tırmanmaz. İlk tırmanışlar veya kişisel meydan okumalarla bir ilgisi yoktur. Cennete yakın olmak için tırmanırlar. Kemer veya dinamik halatlar, tırmanış ayakkabıları ve korumalar olmadan, kahverengimsi kum taşına yontulmuş manastırlara ve kiliselere tırmanıyorlar. Diğer tüm tırmanışçılar gibi güçlü bir görevini yerine getirme hissi ve insanı karşısında küçük hissettiren olağanüstü manzara ile çabalarının ödülünü alıyorlar.

“Dindar bir insan değilim. Ama bu kulelerin tepesine ilk defa çıkıp beraberinde gelen gücü hissettiğimde, neden buraya çıkmak istediklerini anladım.”

- James

 
KONUM
HİKAYE
 

Gökyüzüne doğru yüzlerce metre uzanan Tigray bölgesinin büyük bir bölümüne tırmanılmamıştır. Ancak, meraklı keşif tutkunları Caroline ve James buranın büyüsüne kapıldı. İlk defa 2005 yılında tırmanılmış olan bir rotada ısınmaya başladıktan sonra önceden kestirilemeyen kayalarla kaplı bir kuleye geçiş yapıp gerçek keşif tırmanıcılarının yapacağı gibi konumlarını sağlama aldılar.

“En iyi kuleyi bulmak için günler harcadıktan sonra o kule... bilemiyorum... onda gerçekten özel olan bir şey vardı. Belki de adeta devrilecekmiş gibi görünmesine neden olacak kadar eğik durmasından dolayıydı. Üzerinde hiç çatlak olmaması bir sorundu. Kolay bir tırmanış olmayacaktı. Kaya yüzeyine tırmanmamız gerekecekti.”

- Caroline

HİKAYE

EN ZORLU ZİRVELERDE VE KEŞİFLERDE
ZORLU KOŞULLARA MEYDAN OKUYUN.

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.