2019 fwt Şampiyonları

alt

2019 FREERIDE WORLD TOUR
ŞAMPİYONLARIYLA TANIŞ

THE NORTH FACE® MARION HAERTY, MARKUS EDER, VICTOR DE LE RUE VE LEO SLEMMET FWT'DE PODYUMA ÇIKTILAR

Dünyanın en ünlü yamaçlarında gerçekleşen global Freeride World Tour dünyanın en iyi freeride ve snowboard sporcularına yönelik en üst düzey yarışmadır. Kayak ve snowboard sporcularının uçurumlar, kar kümeleri ve diğer doğal engellerle dolu yamaçlarda şanslarını denemek için tek bir şansları vardır. Dağın eteğinde bitiş çizgisini birinci gelerek bitirmek için aşağı niş rotalarını kendileri belirlerler. Beş adet değerlendirme kriteri bulunuyor: Kulvarın zorluğu, kontrol, akıcılık, sıçrayışlar ve teknik. Bu yılın son etkinliği olan Xtreme Verbier’de kar sporları atletlerinden üçü podyuma çıkmayı başardı. İnanılmazı gerçekleştirdiler.

Marion Haerty, Kadınlar Snowboard

Sezonun sondan bir önceki durağı olan Andora’da yüksek oktanlı bir performans ortaya koyan Marion Haerty, Xtreme Verbier’e adımını atmadan önce Freeride World Şampiyonluğu unvanını güvenceye almıştı. Çizdiği net çizgiler ve havadaki ciddi performansıyla yeteneğini ortaya koyan mükemmel bir denge yakalayarak izleyenlerin aklını başından aldı ve tek bir sezonda çok nadiren başarılabilen 10.000 puanı toplayarak podyumun en tepesine tırmandı.

Victor de le Rue, Erkekler Snowboard

Abisi Xavier’in dikkatli ve babacan bir tavırla izleyen bakışları çığır açan bu çaylağın üzerinde büyük bir baskı oluşturuyordu. Sezon boyunca podyuma birçok defa çıkmış ve bu etkinliğe de kategori lideri olarak gelmişti ama zirvedeki yerini garantiye almak için Verbier’de iyi bir performans ortaya koyması gerekiyordu. Beklentileri boşa çıkarmadı. Bec Des Rosses’in en büyük yamaçlarından aşağı doğru süzülerek podyumda üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı ve bu da erkekler snowboard kategorisini Dünya Şampiyonu olarak tamamlamasına yetti.

Markus Eder, Erkekler Kayak

Stil ağırlıklı, solda, sağda ve ortada mükemmel hareketlerle süslediği cesur parkur performansına rağmen Markus Verbier’i 6. olarak tamamladı. Ama bunu dert etmesine gerek yoktu. Topladığı puanlar Dünya Şampiyonu olmasına yetiyordu.

Leo Slemmet, Erkekler Kayak üçüncüsü

Andora’daki zaferinin de katkısıyla, Leo Slemett Xtreme Verbier öncesinde genel klasmanda üçüncülüğe yerleşmişti. Bec Des Rosses’de Leo yaratıcılığını konuşturarak kimsenin daha önceden tercih etmediği bir kulvarı seçti. Son derece hızlı parkur performansının ortalarında gerçekleştirdiği ters salto son noktayı koyarak podyumda ikincilik kürsüsüne çıkmasına yetecek kadar puanı ona kazandırdı.

Tüm şampiyonlarımızı kutluyoruz!

MARION HAERTY HAKKINDA

MARKUS EDER HAKKINDA

VICTOR DE LE RUE HAKKINDA

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.