Pıste park pow

alt

PİST, PARK VEYA KAR KÜMELERİ

KAYAK VEYA SNOWBOARD MONTUNU KAYAK STİLİNLE EŞLE

Pist, park veya kar kümeleri farketmeksizin, nerede kaymayı seversen sev sana uygun bir mont var. Tasarımcılarımız sahada testler gerçekleştirerek, atletlerimizle birlikte çalışarak ve yıllara dayanan kolektif deneyimlerden yararlanarak özel amaçlara yönelik kıyafetler tasarlıyor. Bazı montlar uzun zaman kullanılan ürünlere dönüşürken bazıları da modaya göre dönemsel olarak tercih ediliyor. Bazıları sınırları zorlamak için geliştirilirken diğerleri de içinde rahat etmen için üretiliyor. Esasen, The North Face®’te tercih sunmayı seviyoruz. Ancak, bazen çok fazla seçenek mont seçmeyi tümsekli bir pistte kayak yapmak kadar zorlaştırabiliyor.

Biz de bu nedenle en yeni kış stoğumuzu gözden geçirip bir monttan en iyi performansı alabilmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayan bu kısa rehberi oluşturmak için snowboard atletlerimiz Marion Haerty ve Victor de Le Rue’dan görüşlerini istedik.

Serbest Kayak
Dik rotalar ve dokunulmamış kar kümeleri aradığında işin anahtarı basitliktir. “Sadece ihtiyacın olanları sunan bir mont aramalısın. Kullanmayacağın ekstra ceplere ve özelliklere ihtiyacın yok,” diyor Victor. Marion touring için üç cebin yeterli olduğunu, çoğu eşyanın zaten sırt çantasına konduğunu belirtiyor.

“Splitboarding ve touring için uzunluk ve ağırlık da önemli,” diyor Marion. “Ekipmanımla birlikte rahatça kullanabilmek için daha kısa bir monta ihtiyaç duyarım ve çok da ağır olmasını istemediğim için genelde soft shell ve alt katmanla birlikte kullanırım. Doğada nasıl göründüğümden daha çok montun işlevselliği öne çıkar.”

 

Serbest Stil
Adı zaten her şeyi anlatıyor. Slalomlar yaparak pistte kayarken mont tercihini konfor ve özellikler kadar dışarıdan nasıl göründüğün de belirler. “Bu tür bir kayak stilinde ifade tarzı çok önemlidir. Parktayken iyi görünmek ve iyi hissetmek isterim. Şık bir mont ve pantolon tercih ederim,” diyor Marion. Marion bu nedenle uzun ve dar kesim montları seviyor. Victor içinse esneklik önemli. “FUTURELIGHT™’ı bu yüzden seviyorum. Ne giydiğini düşünmene bile gerek yok. Sadece o ama odaklanabiliyorsun ve bu mükemmel bir şey.”

Parkta kayak için ağır ve tamamen izolasyonlu bir monta ihtiyaç duymazsın. Zaten çok ısındığın için daha hafif bir şeyle daha fazla rahat edersin. Marion bazen mont bile giymeden sadece tulum pantolon ve uzun kollu izolasyonlu üstle kayak yapıyor.

Dağ Kayağı
Dağ kayağı montlarında cepler önemlidir. Sırt çantasıyla kayak yapamayabilirsin. Bu nedenle, telefonun, cüzdanın ve hatta su şişen için kıyafetinde ekstra cepler olması gerçekten çok işini görecektir.

“Kayak yaparken kapüşonlu ve yumuşak yakalı bir ürün kullanmayı rahatlığım için olduğu kadar kötü hava koşullarına karşı korunma sağladığı için de seviyorum,” diyor Marion.

Kol altı fermuarları ve FUTURELIGHT™ gibi yüksek nefes alabilirlik özellikli kumaş pistte, parkta ve kar kümelerinin üzerinde kayak yapmayı sorunsuz ve rahat bir deneyime dönüştürüyor.

Fazla sıcaklamak rahatsız ettirir (ve koku yapar); terin buharlaşmaya başladığında soğumaya başlarsın ve bir dağın tepesindeyken güneşli bir günde bile bu durum tehlikeli olabilir. Asla fazla sıcaklamak veya soğumak istemezsin.

Shell veya İzolasyonlu
Bu da bizi nihai noktaya getiriyor: İzolasyonlu mu yoksa shell mont mu almalısın? Marion ve Victor alt katman, soft shell veya izolasyon katmanı ve dış hard shell ile katmanlama tekniğini tercih ediyor ve FUTURELIGHT™ montları kullanmayı seviyorlar. Touring için en doğru seçim olduğu ortada. Araziye ve kayış tarzına göre gerektiğinde katman ekleyebilir veya çıkarabilirsin.

Park ve dağ montlarında bu daha az önemli bir özelliktir ve kişisel tercihe bağlıdır. Sezon boyunca farklı koşullarda montundan en iyi performansı alman için atletlerimiz hafif shell ürünler alıp diğer katmanlarla birlikte kullanmanı öneriyor.

HOŞUNA GİTTİ Mİ?
O ZAMAN BUNLARI DA SEVEBİLİRSİN

Marıon Haerty Hakkında

Vıctor de Le Rue Hakkında

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.