Yüksekten Baslamak

alt

YÜKSEKLERDEN BAŞLAMAK

ÜÇ PODYUM VE ÜÇ THE NORTH FACE ATLETİ

Büyük ters saltolar, ellerinde dürbün olan biteni izleyenler ve kahvaltıda yenilen sushi tek bir anlama gelir: Freeride World Tour başlamıştır. Japow derinliğinin eksikliğine rağmen The North Face atletleri Hakuba’da etkileyici performanslar ortaya koyarak iki birincilik ve bir de ikincilik elde ettiler.

Japonya’da “low-tide” sezonda Freeride World Tour’un 20 Ocak tarihindeki ilk ayağında kayakçıları zorlu şartlar bekliyordu.

“Beklediğimiz Japow bu değildi.” diyor Victor de le Rue. “Ama bugüne kadar karşılaştığımız en güneşli hava olduğundan hoşuma da gittiğini söyleyebilirim.”

Victor ters salto ve 360’ı akıcı kayak stili ve düz çizgi tercihiyle bir araya getirerek çok başarılı bir performans sergiledi.

“Kar bazı yerlerde çok sertti ama konfor alanımın dışına çıkıp bu sezonki ikinci ters saltomu gerçekleştirdim. Yere konduğumda çıkan ses herkesi uyandırmaya yetmiştir.”

Victor’un bu performansı onu birinciliğe yerleştirip yarışın geri kalanı için güven toplamasını sağladı. “Bu yıl performansımı bir üst seviyeye çıkarıp güzel snowboard numaraları sergilemek istiyorum. Yarışın bir sonraki ayağı için sabırsızım.”

FWT’de kulvar seçimi podyuma çıkmak için kilit öneme sahiptir. Ve dik ve zorlu kulvarlar Marion Hearty’nin gözünü asla korkutamaz. Birincilikle bitirdiği yarışta toz kar cepleri bulmayı bile başardı. “Sezona birincilikle başlamaktan mutluyum,” dedi Marion. “Bir sonraki yarış için bana güven veriyor. Yeni yağmış toz kar bulmayı başardım ve çok eğlendim. Japow’u seviyorum.”

Takımını kayakta başarıyla temsil etmek isteyen The North Face atlet takımının yeni üyesi Arianna Tricomi, dikkat çekici 360 hareketi ve baştan sona süzülmeyi andıran kayış stiliyle artık imzası haline gelen eğlenceli serbest stil kayış tarzını takıma taşıdı.

“Çok keyif alıyorum. Son derece eğlenceli bir kulvardı ve iyi bir başlangıç yapabilmiş olmaktan memnunum. Şartlar oldukça zorluydu. Başlangıçta yumuşak olan karlar sonlara doğru epey sertleşti. Önceki gün ters salto yapmaya çalışırken düşüp ayağımı incittiğim için de çok acı çekiyordum. Ama ağrı kesicilerimi alıp yarışa katıldım ve sonuçtan çok memnunum.”

Son şampiyon podyumda ikincilik kürsüsünü kaptı ve Şubat ayındaki Kicking Horse Golden etkinliği için güzel bir avantaj elde etti.

“Hala daha iyisini yapabilirim ve Kanada’da kaymak için sabırsızlanıyorum. Duyduğuma göre bolca kar varmış. Bu benim açımdan iyi çünkü toz karda kayak yapmayı seviyorum. Umarım geçen yılki kadar soğuk değildir çünkü aşırı soğuk karda işimizi hiç kolaylaştırmıyor. Sonuçta yarışlar başladığı için çok heyecanlıyım.”

Havanın durumuna bağlı olarak bir sonraki etkinlik 6-12 Şubat tarihleri arasında Kanada’da gerçekleştirilecek. Bilgi için Freeride World Tour web sitesine göz at.

HOŞUNA GİTTİ Mİ?
O ZAMAN BUNLARI DA SEVEBİLİRSİN

2019 FREERIDE WORLD TOUR ŞAMPİYONLARI
PİST, PARK VEYA KAR KÜMELERİ
VOLKANLARIN ARASINDA
KIŞ SPORLARI SEZONU ÖNE ÇIKANLARI

Vıctor de le Rue Hakkında

Marıon Haerty Hakkında

Arıanna Trıcomı Hakkında

;

E-posta adresinize gönderilen linki tıkladıktan sonra, üyelik işleminiz tamamlanacaktır.